Ingridiente:
250 gr - prune uscate (de dorit cărnoase)
150 gr - miez de nuci macinate
2 - linguri cacao bio (sau carob)
2 - linguri miere ( sau 2 linguri de sirop de arțar)
2 - linguri apă
Pentru glazură:
se poate utiliza una din ciocolatele
180 gr ciocolată
1) TORRAS bio f/ă gluten 70%
2) Weinrics 1895 60%
3) TORRAS f/ă gluten 70%
1 - lingură de ulei de cocos
Mod de preparare:
1.Puneți prunele într-un robot de bucătărie și le mărunțiți, apoi adăugați miezul de nucă, pudra de cacao, mierea, apa și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
2. Din compoziția obținută, modelați o fâșie lungă cu grosime de un deget și o tăiați în bucățeșe mici. Modelați-le în formă unei bomboane și aranjați-le pe un platou sau un tocător de lemn. Dați bomboanele obținute la congelator pentru 30 de minute, până topiți ciocolata.
3. Puteți prepara o glazură simplă în acest mod: topiți ciocolata la baia de aburi, adăugați o lingură de ulei de cocos (sau ulei simplu) și amestecați bine. Apoi, treceți fiecare bomboană prin ciocolată topită și aranjați-le pe hartie de copt. Dați bomboanele la frigider pentru inca 1h sau până se întărește glazură.
4.Dacă doriți ciocolata să rămână crocantă, atunci mai bine să o temperați, pentru a nu se va topi la temperatura camerei.
Timp de preparare: 1 oră